lite bättre

Fick två painkillers av Kyle och jag känner mig redan lite bättre. Det blir ingen träning för mig idag hur som helst, mest för att vara säker på att jag kan spela imorgon.
Provet idag gick sådär. Jag var som ett vrak i morse så jag är väldigt nöjd om jag får ett B på provet!
Nu ska jag vila lite, natti, kram....

ingen bra dag

Har nyss prov i detta, statistik. Till råga på allt mår jag inte bra, jag mår illa, huvudet och magen värker, jag är svettig och alt på en gång... blääää. INTE kul att vara själv i chicago nu kan jag meddela! Hoppas jag får en B på provet iallafall (VG i Sverige typ), det är jag väldigt nöjd med!
Nu ska jag gå och gråta i ett hörn, hejdå ;)

hjälp mig

Har så jävla ont i magen... känns precis som sist gång jag hade magsjuka, inte bra! då spydde jag som en kalv i två dagar...
hjälp mig.

hemmet

Såhär ser mitt "hem" ut nu... lite lagom stökigt sådär! Tvättkorgen i mitten av rummet är min^^

världens mest avskyvärda mellanmål

Detta mina vänner är något som är så vidrigt att gud hellre skulle äta av den förbjudna frukten! Det är pasta och ost, "macaroni and cheese". Jag gillar pasta och jag gillar ost (mycket). "Okej" tänkte jag, detta kommer bli en smakupplevelse utöver det vanliga.
Man häller i vatten och värmer pastan i mikron i ca 3 minuter. Efter detta häller du i osten som finns i en liten vakuumförpackad påse. Du rör om och äter. Problemet är att det smakar apa. Tänk dig en blandning av skosula, listerine och tånaglar. Detta är bland det äckligaste jag smakat på! Om ni någon gång åker över till USA, ÄT INTE DETTA!

slurp...

,
Detta kanske är frans om ett halvår. Då har han ätit en massa saker som jag skall ta med mig från Chicago, hihi;)

kaffet...

smakar som en smutsig ekorre som har ätit på en rutten banan. Inte gott med andra ord, jag saknar svensk kaffe:(
Jag och kyle sitter nu och pratar om spel. Spel som vi vill ha, som vi har och som vi hoppas att vi får i julklapp;)
Idag är det annars plugg som gäller. Har prov i statistik imorgon, och det är ett megastort och megasvårt prov!!! Träningen idag som vanligt för övrigt, roligt liv...
Nu ska jag borsta tänderna (nej jag har inte gjort det än) och tvätta ur håret. Äckligt att gå runt med vax i håret hela dagen!
Hejdå

mumsigt

GE MIG!
---------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=X3i-PNcOAKo&feature=channel

Kväll

Nu är det kväll igen. Jag har lite skola att göra som vanligt så jag ska allt börja med det om någon minut:) För övrigt händer det inte mycket här. Det börjar bli kallare på nätterna om någon undrar. Det är höst här också, skillnaden om man jämför med Sverige är att träden fortfarande är gröna och att dagarna/eftermiddagarna är fortfarande väldigt varma samt fortfarande relativt långa.
återkommer om ett tag!

blääääääää

Morgon! Fick nyss reda på att jag har prov i statistik på torsdag. Denna gången skall det handla om correlation och correlation of determination/non-determination etcetera. Bara orden är jobbiga! Det blir till att plugga idag och imorgon:(
Har en jobbig hosta också. Har något i bröstet som jag inte kan hosta upp. Jag har knarkat min medicin i två dagar men det släpper inte riktigt... :(
Nu måste jag gå, makroekonomi står på schemat;)

Äntligen...

Är det kväll och jag ska snart sova (igen). Har varit en dag med mycket plugg och hård träning! Vi bara sprang idag på träningen idag, varför kan man ju fråga sig... Kanske får att vi hade hela (!) helgen ledigt. Två dagar, helst osannolikt. Jag ska göra klart dom sista sakerna (statistik bland annat) innan jag går och lägger mig till kojs och kollar på när Kyle spelar Halo, trevligt!

Monday

Idag är det måndag, och jag har precis kommit tillbaka från skolan. Jag är mätt och belåten, och ska ta tag i lite saker nu. jag fick ett mastercard (prepaid) idag:/ Vet fan inte hur jag fått det, men jag vill inte ha något sådant så jag ska försöka säga upp skiten, undarar hur lätt det kommer att bli!?
Träning kl 4 idag. Jag har ont till tusen i ryggen, vet inte riktigt vad det beror på. Förmodligen att jag sover själv och inte gruffas och knuffas med karin;)

Söndag kväll

Buhu:( Imorgon börjar en ny jobbig vecka, fyllt med saker jag måste göra, bläääääääääääääääääää.
Skoftebyn vann Division 3 i helgen, underbart! Det visste vi väl sedan länge men;) Nu återstår bara att Northpark gör köttfärs av sitt motstånd.
Jag tumlar för tillfället mina sängkläder, har tvättat dom idag (behövligt). Om ni undrar kan jag inte styckindela mina inlägg av någon anledning, så allt blir i en enda klump, estetiskt osnyggt!
För att prata om något annat så önskar jag mig 5-10 PS3-spel på julafton, hihi:) Inga kläder och sånt skit, utan spel spel spel!!! så, nu vet ni.
Godnatt, ses imorgon mina underbara läsare, jag är ingenting utan er... (ja, ironin översvämmar meningen)

hmmm...

Det blev visst fem spel:D Det finns många andra som jag också vill/ska ha, men jag kan ju börja med dessa;)

Dead Space 2


Bioshock Infinite


Btaman - Arkham City


Assasins's Creed - Brotherhood


F.3.A.R


tidig önskelista

idag är det verkligen plugg som gäller, inget snack om saken. Innan jag börjar tänkte jag skriva en önskelista på fyra stycken saker...

Första lediga lördagen i Chicago

Godmorgon!
Jag har ätit och sovit in idag, på en LÖRDAG! Coach måste ha fått fnatt som gav oss ledigt två dagar i rad, helt otroligt. Min dag idag kommer ägnas åt att slappa lite samt läxor. Jag måste göra klart mitt tal bland annat. Det är mycket att göra:/
Jag hade tänkt att gå till Dunkin Donut senare och köpa lite munkar. Dom har faktiskt rätt gott kaffe, det bästa kaffet som jag smakat på här borta.
För övrigt har jag väldigt ont i halsen idag, förkyld:/ Det var 28 grader igår så ja hade alla fläktar på max och fönstren öppna. Under natten blev väldigt mycket kallare och då var det kört. Vädret är konstigt i Chicago:/

Ipod

En bild som visar storleken. Rätt liten va;)

Ipod

Egen ingravering. Det syns dåligt men det står "I got you under my skin". Jag tänkte först skriva något barnsligt men hallå, man är väl vuxen!?

Ipod


Ipod

Detta kom med i det lilla paketet. Apple är för övrigt bra på att packa smart^^ Här finns inga gigantiska lådor utan istället är det väldigt små boxar. Dom är så små att du skulle kunna suga upp en i ena näsborren (om du nu hade velat det).

jag vet...

Håll ut Frans, snart kommer farbror hem, och då jävlar! Då ska du, jag och Karin hitta på massor roligt som vi inte berättar för dina päron. risken finns att dom blir griniga;)
Hos Fabror Hannes borstar man tänderna med chokladsås, använder godissnöre som tandtråd och använder strösocker som munskölj... Man får vara uppe hur länge som helst och sitta JÄTTENÄRA tv:n. Man får springa runt och äta godis innan maten också;)

LYSSNA!

Måste bara ge er länken till världens bästa låt just nu. Ni som inte gillar den är välkomna att uttrycka ert missnöje. Men var beredd att hemska saker kan hända. Exakt vad skall inte tas upp här då detta är en (relativt) barnvänlig blogg...

http://www.youtube.com/watch?v=O1euqvQYV0E

Kväll

Sitter med sociologi nu, tråkigt som tusan. måste läsa en massa, bara att sätta igång antar jag. Förhoppningsvis är jag ganska ledig i helgen. Behöver göra lite grejor så det hade passat bra! jaja, nu ska jag raka mig, jag ser ut som en Ola salo i miniatyr (när han hade skägg).

Torsdag

Idag är jag trött, väldigt trött. Kom precis hem från skolan. Har ätit också, så jag är mätt och belåten:) Idag är schemat följande;
Göra läxor i makroekonomi och sociologi, tvätta ur håret och raka mig, träna, äta igen, duscha, göra lite mer läxor (statistik och public speaking denna gång, prata med karin om hon orkar när hon kommer hem från jobbet och sova för att orka morgondagen!
Jag får nog sätta igång nu om jag ska hinna med allt. Hejsvejs!

Onsdag - matchdag

Idag är det onsdag, och klockan är snart matdags. Match idag för övrigt kl 7 pm. Jag har fått länken från coach där alla matcher sparas, så om ni vill se matcherna typ dagen efter så får ni säga till. Ni får inte ge ut dom till någon annan bara (eller typ facebook). På så sätt kan våra motståndare se oss och det vill vi ju inte;)
Min Ipod kommer att komma imorgon eller på fredag, då jävlar!
Jag har även ett personligt tal jag skall hålla på måndag i min Public Speaking class. Det ska vara personligt, något som jag kan prata om som typ definerar mig. Förslag någon?

aj...

Så blir det när man ramlar på konstgräs...

En trött tisdag

Har sovit dåligt inatt, väldigt dåligt. Detta innebär att lektionerna idag mest bara flöt omkring i huvudet på mig så just nu är jag väldigt trött! Funderar på att sova lite innan träningen klockan 4...
Något som är roligt är att min Ipod skall komma mellan onsdag-Fredag:D:D:D:D Då blir det åka av!

:)

<3

Snart läggdags

Har varit och kollat på vårt reservlag när de spelade match. Vinst med 3-1!
Idag har det varit jobbigt. Saknar allt och alla där hemma. Gillar inte att sova själv heller:/ Jag vill ha någon, och med någon menar jag karin, bredvid mig...
jaja, godnatt...

sådär ja!

Nu har jag fixat allt; skor, present till kyle, ivägskickade paket och hela fadderullan.
Läste nyss att folk kräver omval enbart för att SD kom in i riksdagen. Hur mycket tanken än skrämmer mig så får vi ju för fan ta oss i kragen. Vi har ju röstat fram dom, och då får vi ju stå vårt kast. Det går ju inte att vara ett demokratiskt land när vi vill!? Jag stödjer inte SD på något sätt, och skulle allra helst vilja ge Jimmie Åkesson en pungspark så hans ögon ersätts av hans nötter, men sanningen är fortfarande den att svenska folket har röstat fram hans parti:/ Sorgligt värre!
Just nu sitter Kyle och spelar Halo medan jag kollar runt lite på datorn:) College life! Homework is something we don't wanna do... ;)

Måndag - "mycket att göra" dag!

Morgon! Har precis avslutat skoldagen och sitter för tillfället och väntar på att klockan skall bli 11 am, då öpnnar maten;) Idag har jag annars mycket på schemat. Efter maten skall jag gå en promenad och fylla på pengar på min amerikanska mobil, köpa lite saker (bland annat milk duds och present till kyle för han fyller år idag), köpa fotbollsskor m.m. Träningen är kl 4 idag, så jag hoppas att jag hinner med allt innan det!

Söndag - kväll

Har precis duschat och rakat mig. Tvätten ligger i tumlaren och rullar sig varma. Har precis gjort klart alla läxor jag behöver göra tills imorgon, äntligen! Skall snart gå och lägga mig, men först skall jag borsta tänderna, hämta kläderna ur tumlaren, ladda klart min mp3, kolla vart min Ipod Nano (!) har tagit vägen någonstans och släcka lamporna. Fixa täcket skall jag också göra! ;)

Jaaaaaa...

Ja, nu är resultatet klart, och jag har följt det även härifrån! Vi svenskar är däremot förbannade på att SD kom in och blev vågmästare! Det kanske är dags att börja ta tag i dessa frågor nu?
Jag skall iallafall tvätta nu, och plugga samtidigt, rolig söndag:(

Fika!

Är ensam idag. Har dock valt att vara ensam eftersom jag tänkte göra lite läxor och så idag. Jag och en som heter Johan hade tänkt att köpa fotbollssskor idag, men det blir nog någon dag i nästa vecka istället. Jag köpte iallfall lite fika som jag tänkte avnjuta alldeles själv nu, till ljudet av Volbeats "Magic Zone".

Hus

var på en promenad förut. Såhär ser ett vanligt amerikanskt hus ut. Smalt och avlångt.

Helwig

En annan bild på insidan av Helwig Recreation Center

.....

Typisk amerikansk korsning!

campus

En bild på en del av skolområdet!

Lördag

Sitter och äter en mc chicken. 1 dollar för hamburgaren, äckligt billigt!
Har tränat också, så idag blir det downtown, ambassad och plugg. Jag skall försöka lägga upp lite bilder senare:)

dagens skörd

Har varit och handlat lite, och detta blev resultatet. Det gröna högst upp i är tuggummin, och dessa skall min lilla kaffeböna (hihi) få... ;)

Recension - Above heaven/Beyond Hell

Som ni förmodligen redan vet diggar jag Volbeats nya skiva sjukt mycket. Här kommer en liten recension av varje låt. Låtarna är i samma ordning som på skivan;
Mirror and the Ripper - Bra första låt. Sköna gitarrer, bra text och rösten är underbar. Refrängen är typisk Volbeat!
Heaven Nor Hell - Typisk Volbeatlåt. Sköna gitarrer, äckligt bra sång och ännu bättre refräng!
Who they are - En av de sämre låtarna. Jag gillar den dock, men det är inte så väldigt mycket "Volbeat". Nästan som en lite hårdare version av Still Counting
Fallen - EN låt som jag älskar, tänker på Karin:) Sången dock är lite mixtrad, så det låter inte som vanligt ibland. Texten är dock sjukt bra och refrängen är rys-varning
A Better Believer - Snabb låt, men är väldigt bra, speciellt refrängen.
Shots/7Shots - En låt som jag anser är en av de bästa på skivan. Sjukt bra inledning, Bra text, äckligt bra röst samtidigt som det är sköna gitarrer. Lite country över det hela.
A New Day - Också en av de bästa på skivan. Precis som låten ovan, fast ännu bättre refräng. Kanske den bästa refrängen på hela skivan, LYSSNA!
16 Dollars - En riktigt Elvis Presley låt som är upphottad i äkta Volbeat style!

A Warrior's call - En "pumpa dig själv upp" låt. Helt okej, men inget speciellt direkt. Avslutningen av låten är dock riktigt bra!
Magic Zone - Börjar tveksamt, men går sedan öven och blir en av de bättre låtarna på skivan!
Evelyn - En riktig miss. Gitarren är superbra, men någon (vet inte vem) typ growlar igenom låten och bara förstör enligt min mening. Refrängen är dock bra!
Being 1 - Helt okej låt, inget mer.
Thanks - En låt där dom tackar fansen för stödet. Man kan inte mer än älska låten!!!!

Godnatt allesammans

Nu ska jag försöka sova medan Kyle spelar Halo... :) För övrigt vann vi med 6-0 idag mot ett lag som inte var bra. Vårt första lag spelade första halvleken och gjorde 5 mål:) Ska lägga mig i sängen nu och klia mig på ryggen och låtsas att det är karin som kliar, saknar henne...
P.S. Imorgon skall jag försöka ge ett första intryck av Volbeats nya skiva!
Godnatt

GAAAAAAAAAAH

GEEEEE MIG!!!!! Dom som inte anser att Volbeat är bra band, ett av de bästa faktiskt, borde avrättas i giljotin.

Torsdag - matchdag

Klar med skolan, och har precis kommit hem från lunchen! Nu väntar en halvtimmes vila innan jag skall plugga lite. Match idag kl 7 pm amerikansk tid. Mitt i natten svensk tid. Den livesänds, men blir lite knöligt med tanke på tidsskillnaden. Alla matcher sparas dock nånstans, som bara spelare kan få access till! Är ni snälla kanske ni kan få filmen av mig;)

Hannes "special made" kaffemugg

Detta är en kaffemugg som jag köpte på Starbucks häromdagen. Den är gjord i plats, och en sådan mugg är något varje student bara måste ha! Min är då lite speciell; Jag kan nämligen skruva av botten, och peta in ett papper etc. mellan själva koppen och plasthöljet som omsluter den! Fiffig grej, och resultatet ser du ovan! En högst personlig kaffemugg, med ett kort från Karin som jag fick för några dagar sedan:) Det ni!

örngott

Detta örngottet fick jag av Karin igår. Bilden är från när jag och älsklingen min var i Stockholm och såg på kvarteret skatan! :)  <3

Onsdag

Ja, har haft lite att göra idag, och har fortfarande grejor kvar. ska alldeles strax ner och tvätta (svarta kläder) och samtidigt plugga:( Sen är det dags för träning och sånt...
Två nya bilder kommer komma upp senare idag. Är ni nyfikna eller... ;)

Holmgren

Andra sidan av planen (vänster från mitt håll)

Holmgren

Ibland har allt folk konstiga regler. Igår gick vi tjej-soccer-lagets match (mandatory). Tråkigt, men tog iallafall två bilder på vår plan där vi spelar;)

.......

September 14, 2010
Brehm, Granlund Named CCIW Men's Soccer Players of the Week

NAPERVILLE, Ill. -- Elmhurst's Jon Brehm and North Park's Hannes Granlund were named the College Conference of Illinois & Wisconsin (CCIW) Men's Soccer Players of the Week Tuesday.

Brehm, a senior from Sinking Spring, Pa., and Wilson High School, helped lead Elmhurst to a 2-1 record last week. Brehm totaled three goals and one assist, scoring a goal in all three of the Bluejays' contests. On Tuesday, he bent home a direct kick and added an assist on the game-winning goal in Elmhurst's 6-0 win over Monmouth. On Friday, he scored the Bluejays' first goal in a 3-1 victory over the College of New Jersey at the Elizabethtown College tournament. On Saturday, he tallied a goal in Elmhurst's 3-2 loss to Elizabethtown. He was named the tournament's offensive MVP. Brehm is a Logistics and Supply Chain Management major.

Granlund, a freshman defender from Trollhattan, Sweden, helped anchor the North Park defense during a pair of wins last week. On Wednesday, the Vikings defeated Concordia (Wis.), 2-1, and Alma, 1-0, on Saturday. Granlund and the North Park defense held Alma to six shots on goal and Concordia (Wis.) to four shots on goal. Granlund has started in all five games, scored one goal and has two shots. He is an International Business major.

2010 CCIW Men's Soccer Players of the Week

Offensive Player of the Week
Jon Brehm - Elmhurst (9/14/10)
Matt Sterner - Elmhurst (9/8/10)

Defensive Player of the Week
Hannes Granlund - North Park (9/14/10)
Ryan Seager - Wheaton (9/8/10)

Trafikskylt

Finn fem fel...

Burgh

Samma sak, fast bilden är från andra sidan...

Burgh

Detta är precis utanför ingången till mitt dorm...

PUUUUH

Äntligen är jag klar med mina två prov. Den som kom på statistik borde få en pungspark av självaste bigfoot för helvete vad svårt det var. Det värsta är att jag aldrig kommer använda det, totalt meningslöst! Nu ska jag iallfall äta, sen tillbaka för att lyssna på Volbeat. Deras nya skiva gör sängen blöt... ;)

apropå sova...

Så hade det allt varit skönt att inte sova själv inatt...
Märk även att mitt öga ser helt stört ut. Som om det var jag som uppfann skelandet...

Måndag kväll

Har precis kommit tillbaka från biblioteket. Har pluggat där sen kl halv åtta, nästan tre timmar! Min hjärna är som potatismos som blandats med vatten och kolasås... Inte bra med andra ord. Nu ska jag borsta tänderna och försöka sova lite, har ju som sagt prov imorgon... två dessutom! Börjar klockan 8 am:/
Annars har jag inget annat att berätta, jag har inte hunnit med något annat än att plugga idag (och igår) så det har varit lite snålt med inlägg. Ber om ursäkt för detta! Imorgon när dessa två prov är klara skall jag fira med att inte göra någonting! Jag skall också ut och leka lite paparazzi, med andra ord ta lite foton på vilt skilda teman;)
Godnatt

Måndag

Skall alldeles strax till skolan, börjar om 19 minuter... Idag är det sociology och Public Speaking som står på schemat. Efter detta skall jag dra en sväng till posten och sedan tillbaks till rummet. Det är högst sannolikt att det blir en liten tupplur innan jag drar igång med pluggandet;)

Amerikansk godis som är bättre än svenskt, finns det?

Sverige är förbannat jävla bra på att göra godis. Bäst i hela världen skulle jag vilja påstå. Exempel är gott och blandat, zoo, pimpim, marabou choklad, lösgodis. Listan kan göras lång! Men något vi är dåliga på är att göra något riktigt god kola. Vi har dumle, snökulor, hemkola m.m. men det är ingen som riktigt har fångat mig i smaken. Antingen smakar det för konstgjort, för mycket kola eller ingen kola alls. MEN!
När jag var och handlade lite tidigare idag så hittade jag dessa, Milk Duds. Kolabollar doppade i choklad. Helt fucking jävla underbara! Detta kommer bli min synd här borta! (Hoppas ni även lägger märke till att jag har bäddat om med nya lakan...)

mumma!

Detta inhandlades igår! Lika underbart vacker att titta på som att spela på. Långa nätter!
Detta inhandlades igår! Ett PSP, lika underbart vacker att titta på som att spela med. Nya dörrar öppnas härmed!

regn

Bilden togs igår, när jag var påväg till samlingen... Då regnade det, tänka sig!
Denna bilden togs igår

Söndag - "vilodag"

Godmorgon!
Idag är det söndag, vilodag här borta! Få sina synder förlåtna så att man kan köra en vecka till. Jag å andra sidan måste plugga, har två prov på tisdag. Men det får bli i eftermiddag, för nu ska hade jag tänkt att spela lite på mitt nya PSP som jag köpte igår:D Jag lovar att lägga upp en bild på denna underbara maskin lite senare!

vinst

Det blev vinst idag, 1-0 mot alma. Härligt med seger! Nu ska jag och en som heter oscar ut och fixa lite saker, bland annat handla mat, PSP och lite annat;)

Lördag

Idag är det match, 12 am amerikansk tid och 7 svensk tid! Efter det så är det förmodligen plugg, plugg och plugg som gället. Kyle åker hem till sina päron efter matchen! Han har lovat att köpa Ipod Nano under helgen, det ser vi fram emot som tusan!!!!

Fredag #2

Sitter och sjunger till Volbeat, underbart band! Kyle är downtown nu, och när han är där skall han köpa mig en ny Ipod Nano (för mina pengar då såklart) ;) Imorgon är det match kl tolv, och den skall sändas live via webkamera antar jag. Jag har kopierat länken, tror det är rätt iallafall!
http://www.audiosportsonline.net/NorthPark/2010Soccer.htm

kyle är käääääääär

Jag bjöd kyle på godis nu, marabou mjölkchoklad och lite lösgodis! Han blev störtkär i chokladen och i hemkola:)
Någon som vill skicka meeeer godis till mig? jag vore väldigt tacksam!

färg?

Min älskade fästmö karin har berättat för mig att folk kan kommentera min blogg, och jag har nyss upptäckt hur jag kan kolla på dessa kommentarer... sååååå, nu ska ni få hjälpa mig. Som ni kanske vet skall jag köpa mig en Ipod nano, den nya modellen som inte kommer till sverige (inte kommit iallafall) ;). Jag har dock svårt att välja färg, och där kommer ni "läsare" in i bilden. Jag skulle vara oerhört tacksam om ni kunde kommentera vilken färg ni tycker jag skall köpa!
Följande färger finns att välja på: Grå, svart, blå, grön, gul, rosa och röd. Ni som känner mig kanske vet att jag har svårt att bestämma sådant, så låt höra vad ni tycker!

Fredag

Idag har jag en kort dag, har redan slutat skolan:) Det blir dock en hektiskt dag i vilket fall. Jag ska hämta min saker i omklädningsrummet, fixa lite saker för att sedan skicka iväg paket till sverige, handla lite mat, fika med en som heter Joey (han är en av våra coacher). Det är också han som ber för oss inför varje match^^ Vår egna lilla kurator så att säga. Efter det ska jag träna, för att sedan plugga. Emellan skall jag hinna äta också! Puuuuh....

Vill ha!!!!!

Jag skall köpa en sådan någon gång nästa vecka tänkte jag. Det är den nya Ipod nano:D:D:D Är det någon som vill ha så får ni säga till mig, så kanske jag kan fixa en till dig/er;)
För övrigt pratade jag med coach förut, och han sa att han skulle låsa upp till mig imorgonbitti så jag kan få mina kära mobiler, känner mig så naken utan dom:(
Nu ska jag sova, godnatt

150 dollar...

En rolig utgift jag la ut för ett par dagar sen. En miniräknare för 150 dollar (!). Det var hjärtskärande kan jag säga!

Detta är godis:D

Detta, mina vänner, är något som borde finnas i Sverige! Det är som kaffe blandat med kakao och mjölk (plus en massa socker såklart). Sådana saker finns i Sverige, problemet är att dom inte spelar i samma liga som denna gör! Denna är nämligen färskbryggt kaffe inuti!!!!!! När den första når tungan uppkommer en mjölkig, söt smak för att sedan övergå i en kaffebitter eftersmak, underbart! Släng er i väggen Espresso house!

omklädningsrummet är låst!!!!!!!!!

Av någon anledning var och är omklädningsrummet låst! Detta innebär att alla mina grejor, som t.ex. BÅDA mina mobiltelefoner ligger kvar där, och jag kommer omöjligt kunna få ut dom idag! Förhoppningsvis imorgon förmiddag någon gång! Grrrrrrrrr:@

Torsdag #2

Har precis ätit och kommit tillbaka till rummet efter en minst sagt jobbig förmiddag! Nu väntar lite läxor och en tupplur innan det är dags för träning. Imorgon hade jag tänkt att försöka skicka lite paket härifrån, hoppas det inte blir allt för dyrt^^

Torsdag

Har precis vaknat, och det är kallt! Skall gå och äta frukost vilken minut som helst!
Idag är det träning, statistik och makroekonomi dom står på schemat, lagom roligt!
På återseende!

Onsdag #3

Hej!
Tillbaka från Wisconsin. Vi vann med 2-1, och spelade helt okej. Vi spelade (äntligen) på konstgräs vilken vi är med vana vid plus att det främjar vårt sätt att spela;) Skall sätta mig lite med läxor innan jag försöker sova, skall ju upp 7 imorgon igen!
Om ni är nyfikna tänkta alla svenskar i laget åka downtown någon gång under helgen och rösta. Vi vet att det ligger på Michigan Avenue, men inte exakt var. Gatan är rätt lång^^
Nu måste jag rusa, hörs imorgon
godnatt

Onsdag #2

Precis klar med skolan, skall gå och äta nu tänkte jag. Kvart i tolv bär det av till Wisconsin för bortamatch...
Var på postavdelning och kollade var det kostar att skicka till Sverige. Inte allt för dyrt om du skickar det största brevet. Tror det gick på ca 10 dollar något sånt. Skall försöka skicka hem lite grejor någon gån i veckan:)
NU måste jag äta, återkommer senare ikväll!

Onsdag

Har precis vaknat och ätit frukost, färsk frukt, flingor och kaffe blev det idag:) Skolan börjar om en halvtimme så jag får sätta lite fart snart...
Kan också meddela att det börjar bli kallt här borta. jag och Kyle har stängt av alla fläktar utom två små (det blir fortfarande varmt på dagarna), men nätterna är kyliga!

tisdag - kväll #2

Har nästan gjort klart statistikläxan... jag gör resten imorgon när jag kommer hem från matchen. Bara så ni vet, jag kommer fördmodligen inte kunna blogga, prata skype eller så speciellt mycket imorgon:( är i stort sett upptagen mellan tolv - åtta pm imorgon... 08.00 am - 10.20 am har jag skola så det blir svårt där också:(:(:(
Nu ska jag försöka sova, min bror skickade mig något som tydligen skulle vara roligt. Jag får kolla på det innan jag försöker sova.
Godnatt

tisdag - kväll

Ska alldeles strax börja med statistiken... hinner inte imorgon då vi har bortamatch (igen), denna gången i Wisconsin. Vi åker kl tolv och är nog inte hemma förrän åtta - nio på kvällen:(
pussssssssssssssss

Burgh - tvättrummet

Ja, som rubriken lyder... Det är dock tvättkorgar, tvättmedel och sånt överallt och hela tiden där inne;)

Sociologi

Idag har jag pluggat sociologi! Senare skall jag ta tag i statistiken (igen)...

Burgh

Ett rum nere i källaren där vi kan köpa förfriskningar (inte alkohol, detta är en kristen skola) samt plugga!

Tisdag

har precis ätit och kommit tillbaka från mina klasser. Idag var det statistik och makroekonomi på schemat, sådär roligt! Vi har träning kl fyra idag, sen skall tydligen alla idrottare (athlets) träffas kl halv åtta för att prata med andra coacher o.s.v. Tråkigt men obligatorsikt. Skall försöka ta lite mer bilder på skolan och så idag/imorgon, har varit sådär med det. jag skall också prata med våran postservice här på skolan om att skicka paket. Tydligen har inte mina paket jag redan skickat kommit fram än, så jag ska prata med dom imorgon!
Nu måste jag läsa lite sociologi innan träningen:)
Heeeejdå

Måndag

Blev precis klar med statistiken... gjorde nog fan inte rätt på hälften, men jag får prata med honom imorgon... helt stört kan jag iallfal meddela!
Eftersom jag för tillfället är helt ensam då Kyle är hemma hos sin familj tänkte jag göra en lista på vad som är bra med USA respektive dåligt. Jag har verkligen inte tänkt att flytta hit, och klankar inte ned på Sverige (då jag är en mycket stolt svensk!) Sånt som familj, karin etc räknar jag inte med. Detta är hårdfakta!
USA - Positivt:
- När du åker långresor (som vi gjorde) finns det matställen var 15:e minut, på fullt allvar! Du behöver med andra ord vara hungrig!
- Sammanhållningen. Alla (som jag träffat) har varit väldigt trevliga, hjälpsamma och glada. De tycker om och vill hjälpa till skillnad från Sverige där man gärna inte frågar om hjälp...
- maten i största allmänhet är god!
- Allt finns! Vill du ha något kan du fixa det utan problem!
- Billigt! I största allmänhet så är allt billigare än i Sverige
Usa - Negativt
- VÄGARNA! Det bumpar och hoppar fan i mig hela tiden! Tacka vet jag Sveriges vägar, det är som att åka på lambipapper i jämförelse!
- Maten. Den är god, men oftast ganska onyttig. Sallad är något du inte ser varje dag (sallad på hamburgare räknas inte)
- Folk är ruskigt konservativa. Inte alla, men många kollar bakåt istället för framåt.
- Ingen fri sjukvård. Med andra ord, allt kostar här, tryggheten måste köpas.
- Dubbelmoral
- Toaletterna/badrum. De toaletter jag varit på hittills har alltid inneburit bås. Det är med andra ord inte ett "eget rum" som i sköna Sverige där du kan sitta själv och filosofera, utan här ser alla nederdelen på din kropp (benen).
Ja, det var lite... hade inget annat för mig så jag tänkte att detta kunde vara roligt... Nu ska jag duscha, sen ta lite mat innan jag kryper till sängs... jobbig dag imorgon!
Hejdå och godnatt

Mall Of America


Mall Of America


Mall Of America


Mall Of America


Mall Of America


Mall Of America

Det fanns ett tivoli inuti...

Mall Of America

USA:s största köpcentrum. Tänk er ytan av hela överby i en enda byggnad!

Hotellet

Samling för utdelning av rum... Hotellet var medelmåttigt men helt okej!

rastplats

Här stannade vi för en snabb paus. Jag tror vi var i Wisconsin då...

tillbaka!

kom precis tillbaka till Chicago efter en väldigt utdragen bussresa hem... Jag orkar inte ladda upp bilder nu (kl är 11.30 pm) men jag lovar att göra det imorgon!
Nu ska jag äta lite sen försöka sova:)
Godnatt

Minnesota - dag 2

Morgon!
Vi har precis ätit frukost och nu ligger vi för tillfället i sängen igen;) Kl 12 (nu är kl 10.30) skall vi åka till matchen. Vi åker direkt hem sen efter matchen, det är en bit... så vi kommer förmodligen inte att vara hemma förrän kl 12 pm - 1 am typ. Som tur är har vi labour day imorgon måndag... jag vet inte riktigt vad den är till för men vi är iallafall lediga från skolan vilket är bra då jag har tre - fyra läxor jag måste göra tills på tisdag!
Igår var vi som sagt på Mall Of America. Det var stort som fan, och jag fick allt handlat lite... Bland annat julklappar;)
Nu måste jag borsta tänderna och packa lite.. Mina grejor ligger överallt^^

Minnesota #2

Vi vann med 2-1 idag, och jag gjorde första målet;)
Efter det var vi hos någon som tydligen spelat i North Park för mååååånga år sedan. Han bjöd oss på mat! Sedan åkte vi till Mall Of America, USA:s största köpcentrum. Tänk er ytan överby gånger två, i en enda lokal! Dom har bland annat 4-5 berg och dalbanor, ett parisehjul, en "rainbow" m.m. Bilder kommer imorgon eller på måndag, jag glömde dessvärre sladden i Chicago:(
För en stund sedan åt jag på Taco Bell för första gången i mitt liv. Det var sjukt gott, och sjukt billigt;)
Nu ska jag duscha, sen sova.
Godnatt

uppdatering minnesota

Här kommer lite uppdatering:
Vi är inte i wisconsin utan någon annanstans låååååångt borta. Det tog ca 8 timmar att komma hit, äcklig lång bussresa!
Vi har två matcher i helgen, en imorgon kl 12 nånting och en på söndag klockan 2 pm, vilket betyder att vi kommer komma hem sjukt sent på söndag!
Imorgon skall vi tydligen (coach berättaade idag) till världens (ja, jag skrev rätt) största köpcentrum. Tydligen skall det finnas stora berg och dalbanor inuti. I Minnesota behöver man inte betala skatt heller, så det som står på prislappen är det man betalar;)
Nu ska jag göra mig iordning för kvällen, det kommer bli svårt att sova ikväll. Det är svårt att sova i mitt rum borta i Chicago, och nu är jag på ett hotell nånstans i Minnesota med två andra killar i laget (greg & kyle). Vi har bara två sängar dock...
Jaja, nu måste jag iallafall försöka, godnatt

minnesota

Nu har vi precis anlänt... jag tror att jag glömt sladden till kameran så jag kommer förmodligen inte att kunna ladda upp bilder under helgen, ledsen för det! Återkommer om en liten stund. Nu ska vi gå till en restaurang och äta...

minnesota

Nu har vi precis anlänt... jag tror att jag glömt sladden till kameran så jag kommer förmodligen inte att kunna ladda upp bilder under helgen, ledsen för det! Återkommer om en liten stund. Nu ska vi gå till en restaurang och äta...

Avresa

Om ca en timme så går resan mot Winsconsin Minnesota. Jag tar med datorn så får vi se om jag kan koppla upp mig nånstans... det borde gå eftersom dom har gratis wi-fi typ överallt!
Nu ska jag äta, sen packa och åka.
Hejdå:)

storm

Det är för närvarande storm utanför. Det blixtrar som tusan och mullrar på en och samma gång. det måste betyda att skiten är precis ovanför våra huvuden, :( Gillar inte! Ännu jobbigare när man är själv, på andra sidan klotet...
För övrigt gick det åt helvete med att tumla kläderna, det blev fan inte torrt! Får försöka igen på måndag eller nåt, fast då vita kläder;)
I got you under my skin...

uppdatering angående tvätt

har precis tvättat (och tumlat) mina svarta/mörkblåa kläder. Det gick ok tyckte jag. Hade inget sköljmedel som gör kläderna mjuka, det måste jag skaffa mig! Nu kommer min andra fråga gällande tvätt: Kan jag tvätta vita kläder med typ grön/svarta sockar? tvätta vita kläder med vita kläder/kalsonger som har svart, rött etc i sig? Hur skall men dela upp det?
Hur som helst, jag skrev ut en läxa jag har tills tisdag i statistiken... FY FAN.... sjukt svårt kan jag meddela!

torsdag kväll

Har precis ätit efter träningen, nu väntar bara en dusch och rakning! Ser ut som bockstensmannen i fejjan... Jag köpte även tvättmedel och lite proviant idag. Någon som vet hur man tvättar svarta kläder? Tvättmaskinerna här på campus är inte lika "intelligenta" som dom hemma i sverige. Jag tror bara det finns typ start och stopp... är det bara att slänga ner alla svarta kläder, hälla i lite flytande (det är det enda som finns) tvättmedel och sen köra!?
Imorgon skall vi åka buss till Minnesota, exakt var vet jag inte... Vi ska vara borta två nätter iallafall, och jag hoppas jag kan ta med datorn:) Skall fråga coach om detta är möjligt!
Nu ska jag duscha, sen äta lite donuts (gissa om jag kommer vara fet i slutet av november) !

maaat

Här åt vi efter matchen igår...

makroekonomi

Idag hade jag makroekonomi. Det var svårt och tråkigt!

kväll

Av någon anledning så kan jag inte ägga upp bilder helt plötsligt, det är något fel på något, och jag blir irriterad!!! Vi förlorade hur som helst matchen med 2-0, två skitmål för övrigt. Detta laget var tydligen fjärde bäst i landet (vilket inte dirket syntes). Vi var minst lika bra!
Nu ska jag försöka plugga lite innan jag ska försöka sova... är rätt trött! Jag kommer inte sova med en gång direkt, det tar i snitt två timmar att somna... så det är på tiden att börja försöka!

ängeviken

En bild när vi var på en ö utanför ängeviken med mor, far och mathilda:)

Onsdag

Har sovit dåligt inatt... det har blåst som fan och regnat, inte kul:( Skolan börjar om sisådär 35 minuter, så jag måste börja göra mig iordning. En bra sak som hände igår kväll var att jag fick köpa min makroekonomibok för 30 dollar av en:) Hade jag köpt den i bokhandeln här på skolan hade det kostat typ 130 dollar, stor skillnad^^
Nu måste jag borsta tänderna, besöka toaletten, ta på mig kläder och skvätta lite deodorant!

sova

Jag börjar kl åtta imorgon som vanligt, slutar vid 10.20. Imorgon har vi bortamatch, samlingen var 1.15 pm, alltså runt 20.15 svensk tid... Så om någon vill skypea imorgon så måste detta ske mellan kl 18.00-19.00/19.30...
Nu ska jag försöka sova... kommer bli svårt eftersom det fortfarande är typ 26-28 grader plus att jag inte vill/är van vid/brukar sova själv, känns konstigt:S Jaja, få lägga mig nu så har jag ett par timmar till godo på mig att somna!
Godnatt

....

Detta var efter att vi varit ute med båten i ängeviken... jag hade svårt att sove på ryggen den natten;)

fin bild

Hittade denna bilden på datorn nu... detta är från när jag var med karin i huvudstaden;) Som ni kanske ser är jag "högre" upp än vad hon är, det beror på att jag stod och balanserade på en stolpe^^

RSS 2.0